Werkvoorbereider Restauratie en Herbestemming

Jouw missie

Wil je betrokken zijn bij unieke restauratie-, renovatie- en herbestemmingsprojecten? 
Vind je het leuk om contact te hebben met verschillende belanghebbenden en wil je graag vrijheid in je werk?
Zorg jij met jouw efficiënte organisatie voor een goede start van de uitvoering? Lees dan snel verder!

 

Wat breng je mee?

Om succesvol te zijn als werkvoorbereider ligt jouw kracht in het plannen en organiseren. Je hebt oog voor de inhoud en voor details. Je werkt procesmatig en je houdt van een strakke controle op deadlines en kosten. Je werkt graag samen en schakelt gemakkelijk met klanten en leveranciers. Vanzelfsprekend heb je een passie voor het renovatie- en restauratievak. Systeemkennis van Revit, Asta en Ibis Trad wordt gezien als een pré.

Als werkvoorbereider restauratie en herbestemming heb je daarnaast:

 • Bij voorkeur een afgeronde hbo opleiding bouwkunde. 
 • Enkele jaren ervaring als werkvoorbereider
 • Ervaring met renovatie en restauratieprojecten is een pre.
   

Wat kun je van ons verwachten?

Bij Schakel & Schrale heb je de voordelen van een kleine organisatie. Je hebt ongeveer 60 collega's, waardoor je korte communicatielijnen hebt. Schakel & Schrale is onderdeel van BAM Specials en kan waar nodig gebruik maken van de capaciteiten en kennis van dit bedrijf. Als werkvoorbereider werk je aan ontzettend mooie projecten met vakmensen met veel kennis en ervaring.

Professionele en gemotiveerde medewerkers zijn de pijlers voor het realiseren van onze strategische doelstellingen. Om medewerkers te helpen zich in de juiste richting te ontwikkelen en te bekwamen is BAM Business School het centrum voor kennisoverdracht, kennisuitwisseling en kenniscreatie. BAM biedt medewerkers marktconforme arbeidsvoorwaarden.
 

Jouw werkomgeving

Als werkvoorbereider restauratie en herbestemming bij Schakel & Schrale werk je nauw samen met de projectleider en uitvoerder aan restauratie-, renovatie- en herbestemmingsprojecten. Je bent (mede)verantwoordelijk voor het organiseren, coördineren, (technisch) begeleiden van de calculatie en werkvoorbereiding van projecten. Je bent verantwoordelijk voor alle voorbereidende taken ten behoeve van de uitvoering.

Als werkvoorbereider ben je betrokken bij en verantwoordelijk voor onder meer:

 • opnemen van restauratiewerkzaamheden in het werk en deze vertalen naar een aanpak en begroting;
 • het prijsvormingsproces en samen met de projectleider bepaal je de budgetten;
 • het maken van (deel)planningen voor materialen en uren en de bewaking hiervan;
 • ondersteuning van administratieve processen en de uitvoering;
 • bewaken van meer- en minderwerk;
 • opstellen van offertes;
 • het maken van een inkoopschema en het voorbereiden van deze inkopen;
 • controleren van de uitvoering en de voortgang van de werkzaamheden en waar nodig bijsturen.

Als werkvoorbereider biedt je ook ‘ad hoc’ oplossingen voor onverwachtste situaties die kunnen ontstaan tijdens de werkzaamheden. Met een strakke controle op deadlines en kosten loods jij een project met het team naar een mooi resultaat en een volledig tevreden klant.
 

Wie zijn wij?

Schakel & Schrale heeft ruim 100 jaar ervaring bij het uitvoeren van restauratie- en renovatiewerkzaamheden aan monumenten en beeldbepalende gebouwen. Restaureren is een ambacht maar dat combineren we met de nieuwste opvattingen en ontwikkelingen in de bouw. Wij werken volgens LEAN-management methodieken en BIM speelt ook een belangrijke rol. Daarnaast restaureren we gebouwen niet alleen naar de oude staat, we voeren ook transformaties en uitdagende herbestemmingsprojecten uit met een hoge mate van duurzaamheid en circulariteit. Schakel & Schrale realiseert op dit moment mooie projecten zoals het Pieter Teylers Huis in Haarlem, Hotel de Kampioen in Nieuwersluis en Paleis het Loo in Apeldoorn.

Schakel & Schrale is een zelfstandige businessunit en maakt deel uit van Koninklijke BAM Groep.
 

Interesse?

Mocht je interesse hebben in deze vacature, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.
Vermeld duidelijk om welke functie het gaat en stuur je CV met motivatiebrief aan corporate recruiter, Sam Ranzijn via mailadres sam.ranzijn@bam.com.
Ook met vragen over de vacature kun je bij Sam terecht per mail of per telefoon op 06 - 50 03 92 04.