Schakel & Schrale restaureert Amsterdamse Bostheater

Het Bostheater heeft twee betonnen tribunes, die beschikken over een sierbetonnen afwerklaag. Dit sierbeton is kenmerkend voor het theater. In de afgelopen decennia is behoorlijk veel slijtage ontstaan waardoor restauratie nodig is. Schakel & Schrale herstelt het beton met de juiste technieken en mortelsamenstellingen.

De tribune bij het kleine theater is verzakt en moet daarom worden voorzien van een nieuwe fundering. Schakel & Schrale gaat deze tribune volledig demonteren, inmeten en herstellen en brengt een nieuwe fundering aan.

Podium en nieuwe gebouwen

Het huidige podium bestaat uit verouderde betonplaten en kabelgoten waar alle technische installaties doorheen lopen. Schakel & Schrale brengt nieuwe betonplaten aan met geïntegreerde kabelgoten. De twee nieuwe gebouwen met kleed- en toiletruimtes, techniek en opslag zijn met natuurlijke vormen ontworpen zodat ze mooi opgaan in het boslandschap. In de gebouwen komen nieuwe duurzame installaties en installatievoorzieningen voor alle theatertechniek. De bestrating in de looppaden wordt uitgenomen en opnieuw gelegd en boven de tribunes komen twee grote nieuwe luifels die de huidige luifels vervangen.

Nadere informatie
Schakel & Schrale, Bart Hogenbosch, communicatie@schakel-schrale.nl.