Judasboom, hertenkamp en tempeltje

De boom die hier staat is een Judasboom. Deze boom heeft de tijd doorstaan inclusief de brand in 2015 en de verbouwing dit jaar. De boom staat op de plaats waar de Villa vroeger ophield.

U staat nu bij de voormalige eetkamer. In 1900 was deze villa aanzienlijk kleiner en de eetkamer lag op de hoek en was voorzien van raampartijen en een grote schouw. De kleine uitbouw met dakpannen is een overblijfsel van een grotere. Daar was vroeger de zijgevel waarin de haard en schoorsteen was opgenomen.

Als u met uw rug tegen de boom gaat staan en in de richting van het hertenkamp kijkt, ziet u misschien tussen de struiken door een tuintempeltje. Dit kleine neoclassicistische tempeltje is ook een  ontwerp van de architect Posthumus Meyjes, de architect van de villa.

Deze tuintempel is in 1889 gebouwd op de plek waar vroeger landhuis Beerschoten stond van de familie Willink. Zij hadden hun enig kind verloren en legateerden de buitenplaats aan de gemeente Driebergen. Voorwaarde daarbij was dat het huis zou worden afgebroken en dat  dit park inclusief hertenkamp als openbare wandelplaats zou gaan dienen.  Villa de Reehorst ligt nu in het hart van de wandelplaats.