Phoenixstraat in Delft

Onderhoud Delftsche Studenten Sociëteit “Phoenix”

Schakel & Schrale heeft voor de Delftsche Studenten Sociëteit “Phoenix” het onderhoud van hun thuisbasis, een prachtig monumentaal pand uit 1877 in het centrum van Delft, uitgevoerd. Het is een pand met rijk versierde gevel in neo-renaissancetrant. De sociëteit heeft 1700 leden en wordt ook zeer regelmatig bezocht door oud-leden. Tijdens de werkzaamheden kon de sociëteit gewoon open blijven.

De werkzaamheden bestonden uit het gevel- en dakherstel, buitenschilderwerk en het up-to-date maken van de brandbeveiliging. In augustus 2015 was het monument weer in zeer goede conditie om de nieuwe lichting studenten te ontvangen.

Het monument ligt in een druk bezocht gebied in het centrum van Delft. Het station ligt op vijf minuten loopafstand van het pand, de tram stopt voor de deur en de Phoenixgarage ligt naast het pand. De opslag mogelijkheden van materiaal/materieel was zeer beperkt. Een logistiek plan met just-in-time leveringen, aan- en afvoer buiten de spits en goede afspraken over transporten beperkten de overlast voor de omgeving.