Oudegracht 121 te Utrecht

Cascoherstel winkelpand Rijksmonument

Het Rijksmonument is in 5 maanden tijd door Schakel & Schrale omgetoverd tot een prachtige verkooplocatie van het bekende Belgische dames modemerk Lola Liza.  De werkzaamheden bestonden uit het herstellen van de vloerconstructies, metselwerk, aanbrengen van complete staalconstructie, een nieuwe lift en stalen trap en het creëren van daklicht over de gehele achtergevel. En natuurlijk niet te vergeten het maken van de prachtige voorgevel met marmeren en gestukadoorde omlijstingen, in stijl met het straatbeeld.

Oudegracht 121 genoemd Groot Blankenburgh of Blankenburg is een Rijksmonument. Dit stadskasteel is één van de oudste van Utrecht en werd gebouwd in het tweede kwart van de 13e eeuw als een stenen weerbaar huis in of bij de handelswijk Stathe.

Tijdens de werkzaamheden was het pand niet in gebruik. Het pand is echter wel gelegen in een druk winkelgebied met diverse gebruikers in de omliggende panden. Beperken van de geluidsoverlast en een opgeruimde bouwplaats hadden hoge prioriteit. Wekelijks overleg met de gebruiker en een LEAN-planning zorgden voor een minimum aan verstoringen.