Oude herberg “Het Slot op den Hoef” in Egmond aan den Hoef

In de Schoolstraat staan een aantal prachtige panden, met op de hoek dit bijzondere pand, oude herberg “Het Slot op den Hoef”, waarbinnen alles nog in oude staat is. Schakel & Schrale heeft de restauratie en renovatie uitgevoerd van dit pand.

De uitgevoerde werkzaamheden bestonden uit  het herindelen van diverse ruimten en voorzien van nieuwe vloeren en voorzetwanden voor het creëren van een nieuwe indeling. Tevens zijn er diverse maatregelen getroffen zodat de  ruimten van de ondervloer en tussen voorzetwanden optimaal geventileerd worden om opnieuw aantasting van het houtwerk te voorkomen. Vele bouwonderdelen zijn weer, sommige met enige herstel, hergebruikt. De ruimten zijn voorzien van een nieuwe elektrische-, cv- en mv- installatie, riolering en waterinstallatie, welke weer voldoen aan de huidige eisen. Hierbij is veel aandacht besteed aan de kleine details, zoals de bakelieten schakelaars, wandcontactdozen en gietijzeren ledenradiatoren.

Het woonhuis is gelegen op een hoek van 2 straten waar de opslag of plaatsing keten en vuilcontainers niet mogelijk bleek te zijn. Door aanvoer van materiaal & materieel in de vroege ochtend in kleine hoeveelheden, just-in-time leveringen, is de overlast beperkt voor de omgeving.