Nederlands Hervormde kerk in Bennebroek

Funderingsherstel en onderhoud

De NH kerk in Bennebroek dateert uit de zeventiende eeuw. Door de verzakking van de consistorie en graftombe scheurde er onderdelen los van de kerk. Met grote spoed heeft Schakel & Schrale in bouwteamverband, samen met Evers & Partners (constructiebureau) en Bouwadvies Groot Holland, een nieuwe betonnen fundering aangebracht.

De werkzaamheden

Voor het funderingsherstel is de fundering rondom langs de gevel van de consistorie  uitgraven. Enige obstakels (graven, hoogte verschillen en graftombe) moesten met nauwkeurigheid worden omgraven. Na het inbrengen van de schroefinjectie palen, is de betonnen funderingsringbalk aangebracht en alle grondwerk herplaatst.Door de verzakking was er ook schade ontstaan aan de installatieruimte waarin de cv-gestookte hete lucht verwarmingselement was geplaatst. Het kanaalwerk van de aan- en afvoerkanalen waren dusdanig beschadigd, dat men had besloten een compleet nieuwe installatie aan te brengen. Tevens zijn de ontstane scheuren in het metselwerk en stucwerk hersteld en is de gehele consistorie geschilderd. Ook is een deel van de marmerenvloer vervangen.

Het kerkgebouw en consistorie is omringd door een nog in gebruik zijnde begraafplaats. Door een goed doordachte bouwplaatsinrichting hebben we de overlast voor de bezoekers van de begraafplaats tot een minimum weten te beperken.