Bitterzoutloods in Ede

Restauratie en herbestemming van fabrieksgebouw tot loftwoningen.

Op Enka is een historische herontwikkelingslocatie gelegen in het centrum van Ede. Gelegen aan de rand van de Veluwe met oog voor kwaliteit en de rijke historie, zijn inmiddels diverse nieuwbouw woningen gerealiseerd en bewoond.  Op het Enka terrein ligt de oude Bitterzoutloods. In opdracht van Wonen op Enka CV (een samenwerking van AM en ASR Vastgoed Ontwikkeling) en naar ontwerp van Bokkers van der Veen Architecten & Planners zijn er door Schakel & Schrale 15 prachtige loftwoningen in de Bitterzoutloods gecreëerd.

De werkzaamheden bestonden uit intensief monumentaal gevelherstel, metselwerk- en voegwerkherstel, herstel monumentale stalen luifel, stalen spantconstructie herstellen, bestaande monumentale schuifdeuren inclusief hang en sluitwerk herstellen, nieuwe houten buitenkozijnen, nieuwe stalen entree puien, compleet dakherstel, betonherstel, schilderwerk en stucwerk.

Werkzaamheden interieur bestonden uit het creëren van een nieuwe fundatie, nieuwe betonnen prefab vloeren, nieuwe kalkzandsteen-scheidingswanden, nieuwe E- en W-installaties en een compleet afbouwpakket met individuele kopers keuzen. Tenslotte hebben wij voor de terreininrichting inclusief het plaatsen van de schuttingen en bergingen gezorgd.