Restauratie advies

Elke restauratie begint met een grondig advies. Hoe is de staat van het pand? Hoe ingrijpend is de restauratie? Hoeveel kosten de verschillende opties? Kan het werk in fasen worden uitgevoerd? 

U krijgt gratis restauratieadvies

Het restauratieadvies bieden wij u gratis aan. Met een goed restauratieadvies bent u direct goed op weg.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij inventariseren uw pand. Door onze ervaring herkennen we al snel de symptomen van (verborgen) bouwkundig verval. Wij beoordelen het pand van binnen en van buiten, inclusief fundatie, balklagen, houtwerk en schilderwerk. Vervolgens inventariseren we uw wensen voor het pand. Zo kunnen wij u een goed advies geven over de verschillende mogelijkheden.

Waar moet u nog meer aan denken?

Voor de restauratie van een monument heeft u onder meer een monumenten- en bouwvergunning nodig. De restauratie moet goedgekeurd worden door Rijksmonumentenzorg en/of door de gemeentelijke monumentencommissie. Ook in deze trajecten geven wij advies en begeleiden wij de vergunningaanvraag.

Als het om een monument gaat, hebt u te maken met wettelijke mogelijkheden, beperkingen en verplichtingen. Zo zijn er interessante subsidies, fiscale en financieringsmogelijkheden voor u als opdrachtgever. Samen met u zorgen we dat deze benut worden.

Aankoopadvies

U bent van plan een monumentaal pand te kopen. Dat is een kostbare investering. Een aankoopadvies van een specialist is dan noodzakelijk. Wij beoordelen de bouwkundige staat van uw pand door een grondige inspectie. Op basis van deze inspectie ramen wij wat u op korte termijn en op langere termijn moet investeren om uw pand in goede conditie te houden. Ons aankoopadvies geeft u meer zekerheid bij uw aankoop en geeft u bescherming tegen een te hoge aankoop. Wij nemen u zorgen uit handen.