Jonge en oude monumenten

Gebouwen vóór 1900 beschouwen we als oude monumenten. Deze panden vragen om speciale restauratietechnieken, -materialen en –aanpak. Immers, iedere stijl en bouwperiode heeft haar eigen kwaliteiten, technieken en geheimen. Maar ook jonge monumenten die na 1900 zijn gebouwd vragen om restauratie. Denk aan de panden uit de Nieuwe Zakelijkheid met hun metalen vensters en vooroorlogse bouwtechnieken. Of aan beeldbepalend industrieel erfgoed dat met nieuwe bestemmingen kan worden behouden. De realisatie daarvan is een vak apart.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Stel, u wilt u monument laten restaureren. Maar de aanpassingen aan dak, vloer en fundament blijken na onderzoek toch zeer ingrijpend. Of de werkomstandigheden blijken bijzonder: verbouwen in een gebouw met doorgaande bedrijfsvoering, toepassing van bijzondere vijzeltechnieken, of het maken van kelders onder een bestaand, waardevol pand. In al die situaties kunt u op Schakel & Schrale rekenen. Hoe groter de uitdaging, hoe meer wij op het puntje van onze stoel gaan zitten! Met meer dan 100 jaar restauratie-ervaring, gaan we geen uitdaging uit de weg. Wij garanderen u dan ook de kennis van een ervaren restaurateur, de creativiteit van een geboren uitvinder en de toewijding van een betrokken liefhebber.

Elk werk is uniek

Op deze website kunt u van alles vinden over onze Kennis en Kunde. Echter bij monumenten en erfgoed gaat het áltijd om bijzonder maatwerk. Bel of e-mail ons voor een vrijblijvend gesprek over úw vraag. Elk project is anders. Dat maakt ons werk zo boeiend, maakt dat we graag een extra stap zetten.