Onze ervaring

Oude en jonge monumenten...

Gebouwen vóór 1900 zien wij als oude monumenten. Omdat deze panden om speciale restauratietechnieken, -materialen en -aanpak vragen. Immers, iedere stijl en bouwperiode heeft haar eigen kwaliteiten, technieken en geheimen. Daarom garanderen wij u de kennis van een ervaren restaurateur, de creativiteit van een geboren uitvinder en de toewijding van en betrokken liefhebber. Maar ook jonge monumenten die na 1900 zijn gebouwd vragen om restauratie. Denkt u maar eens aan panden uit de Nieuwe zakelijkheid of aan allerlei industriële monumenten die van bestemming veranderen.

...en kerken

In welke stad of dorp u ook komt, er staat altijd een kerktoren. Maar kerken hebben niet het eeuwige leven. Daarom is restauratie en onderhoud soms noodzakelijk. Wij hebben inmiddels al meer dan 50 kerken een nieuwe toekomst gegeven. Interieur of exterieur? Grote of kleine kerk? Voor religieus gebruik of een nieuwe functie. U zegt het maar.

Renoveren voor een nieuwe toekomst

Ieder bouwwerk doorloopt zijn eigen levenscyclus en die kan soms erg wisselend zijn. Van pakhuis tot luxe appartementencomplex of van molen tot sfeervol restaurant of van ziekenhuis tot studentenwoning. Ook als u een algehele verjongingskuur van uw pand wilt of een kleine bestemmingsverandering dan wel een compleet nieuwe indeling binnen bestaande gevels, kunnen we u van dienst zijn.

In al deze gevallen verbeteren we de functionaliteit en vitaliteit van uw gebouw. We hebben respect voor de aanwezige kwaliteiten van het bestaande en oog voor uw wensen.

Binnenstedelijke werken

Soms is de bouwlocatie moeilijk te bereiken en is er sprake van veel verkeer, veel publiek en nauwelijks werkruimte. Toch is het goed mogelijk om dit soort projecten goed te realiseren. Bouwen in de binnenstad is onlosmakelijk verbonden met de woon- en werksfeer van andere mensen. Het vraagt van onze mensen een inventieve aanpak, snel handelen, flexibiliteit en, heel belangrijk, goede communicatie met alle betrokkenen.

En daar kunt u van op aan als u met ons in zee gaat. Wij hebben ervaring met de bouw van complexe werken in het kloppende hart van de drukke binnensteden van Nederland.