Nieuws

25 januari 2018
Europees erfgoedjaar

Het jaar 2018 wordt een bijzonder themajaar voor cultureel erfgoed. In heel Europa en dus ook Nederland wordt bijzondere aandacht aan monumenten gegeven. De opening van het Nederlandse programma van het themajaar is in een restauratieproject van Schakel & Schrale: op 26 januari a.s. in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Dit gebeurt met een feestelijke borrel van 16.00-18.00 uur. Op het programma staan onder andere korte bijdragen van de Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim en van Barbera Wolfensberger, directeur-generaal Cultuur en Media bij het ministerie van OCW. Ook later dit jaar besteedt Schakel & Schrale op haar projecten aandacht aan het belang van erfgoed.

22 december 2017
Rasphuispoort is weer de eyecatcher van de straat

De restauratie van de Rasphuispoort in Amsterdam is gereed en weer een eyecatcher van de straat. De poort van architect Hendrick de Keyser staat aan de Heiligeweg tegenover de Voetboogstraat in de binnenstad van Amsterdam. In de 17e eeuw gaf hij toegang tot een tuchthuis voor zwervers en bedelaars en later een verbeterhuis voor jongeren: het Rasphuis. Tegenwoordig staat op deze plaats het winkelcentrum Kalvertoren.

12 december 2017
Rijksmonument Het Sarphatihuis in Amsterdam opgeleverd

De onderhoudswerkzaamheden aan het Dr. Sarphatihuis van Amsta, gelegen aan de Roetersstraat in Amsterdam, zijn opgeleverd. Het rijksmonumentaal pand is in de derde kwart van de achttiende eeuw in gebruik genomen en ontworpen door Abraham van der Hart. In het tweede kwartaal van 2016 zijn de werkzaamheden opgestart en, in overleg met opdrachtgever Amsta, verdeeld in 15 faseringen. Gevelwerkzaamheden omvatte herstelwerkzaamheden aan houten vensters, metsel- en voegwerken, natuur- en zandsteenherstel en schilderwerkzaamheden. Het onderhoudsproject is in samenwerking met TPAHG Architecten uit Hoorn uitgevoerd. We bedanken de opdrachtgever, de bouwdirectie en de onderaannemers voor de fijne samenwerking. We zijn trots op het resultaat!

7 december 2017

In opdracht van Park Brederode CV heft Schakel & Schrale de gemetselde zuilen van de toegangspoort aan de Brederodelaan in Bloemendaal voorzien van bedrukte tegeltableaus en een vast sierhekwerk. Door een kunstenaar zijn de bedrukte tegeltableaus en het sierhekwerk ontworpen en geleverd. Vrijdag 1 december is de toegangspoort geopend door de burgemeester van Bloemendaal.

16 november 2017
Consolidatie Fort koning Willem I

Vandaag heeft Schakel & Schrale Maastricht haar bouwplaats "Consolidatie Fort koning Willem I" open gesteld voor het geven van enkele rondleidingen tijdens de nationale contactdag voor Vestingbouwkundige Stichtingen en Verenigingen, georganiseerd door de stichting Menno van Coehoorn. Dit jaar worden zij in Maastricht ontvangen door Stichting Vestingstad Maastricht.

3 oktober 2017
Restauratie Rijksmonument Trippenhuis Amsterdam

Schakel & Schrale start binnenkort met de restauratie van het Trippenhuis in Amsterdam. Een bijzonder Rijksmonument aan de Kloveniersburgwal uit de 17e eeuw. Het pand werd gebouwd in opdracht van de gebroeders Trip die hun rijkdom verdienden als handelaren in munitie en wapens. Het Rijksvastgoedbedrijf is de eigenaar en in het pand is de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) gevestigd.

7 september 2017
Rijksmonument Aula Hilversum open tijdens de Open Monumentdag 2017

Zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 vindt de 31ste editie van de Open Monumentendag plaats. In heel Nederland zijn dit weekend meer dan vierduizend monumenten voor iedereen gratis toegankelijk. In Hilversum worden ook 32 monumenten opengesteld, waaronder de recent door Schakel & Schrale gerestaureerde aula van de Algemene Begraafplaats aan de Bosdrift.

31 augustus 2017
Open Monumentendag 2017

Staat de Open Monumentendag al in uw agenda? In het weekend van 9 en 10 september 2017 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit.

U kunt bijvoorbeeld naar het Hembrugterrein in Zaandam, waar wij binnenkort gaan starten met de restauratie van gebouw 8. Op het terrein worden diverse activiteiten georganiseerd.

Voor meer informatie over de opengestelde projecten en de activiteiten kunt u kijken op de website www.openmonumentendag.nl.

25 juli 2017
Restauratie kerktorens Abcoude en Mijdrecht

Net voor de bouwvak heeft Schakel & Schrale weer een nieuwe opdracht ontvangen: De instandhouding van de torens van de Hervormde Kerk in Abcoude en Mijdrecht. In opdracht van de gemeente De Ronde Venen en in samenwerking met Architectenbureau van P. van Vliet worden de monumentale torens gerestaureerd. Weer een leuke uitdaging voor onze vakmannen.

20 juli 2017
Restauratie Landhuis Ockenburgh in Den Haag gereed

Schakel & Schrale heeft weer een prachtig project opgeleverd. De restauratie van het Rijksmonument Landhuis Ockenburgh in Den Haag is recent afgerond. In opdracht van de Gemeente Den Haag en in samenwerking met RAB Restauratieadvies is de zijvleugel en het hoofdgebouw gerestaureerd. De werkzaamheden aan het Rijksmonument betroffen de casco restauratie en renovatie van het deels 17e eeuwse gebouw. Tijdens de restauratie werd een uniek 17de eeuw moerbalkgebint gevonden en gerestaureerd. Ook zijn er werkzaamheden verricht aan het interieur, waaronder de plafonds en het binnenschilderwerk.

1 juni 2017
Villa de Reehorst geopend tijdens Dag van het Kasteel

Maandag 5 juni 2017 is de Dag van het Kasteel. Tijdens deze Tweede Pinksterdag openen weer vele kastelen en buitenplaatsen door het hele land hun poorten en tuindeuren.

18 mei 2017
Entreegebouw Bosdrift gereed

Het entreegebouw van de begraafplaats aan de Bosdrift in Hilversum ziet er weer prachtig uit. De buitenkant van dit bijzondere Rijksmonument, naar ontwerp van P. Andriessen, is volledig gerestaureerd door Schakel & Schrale. Ook binnen zijn de wachtkamers, het centrale deel en de hal aangepakt. Het gebouw is weer klaar voor gebruik.

Pagina's