Trippenhuis kanshebber voor de Amsterdamse Architectuur Prijs

26 maart 2020 15:33 - Schakel & Schrale bv
Bronzen gevel Trippenhuis

Het monumentale Trippenhuis in Amsterdam is een van de tien genomineerde projecten voor de Amsterdamse Architectuur Prijs 2020.

De transformatie en renovatie van de ontvangstruimtes en publieke zalen van het Trippenhuis zijn uitgevoerd door BAM Bouw en Techniek en Schakel & Schrale. Het betrof het uit de jaren zestig van de vorige eeuw stammende gebouw dat tegen het uit de zeventiende eeuw stammende stadspaleis aanligt. In dit gedeelte van het Trippenhuis bevinden zich kantoor- en ontvangstruimten. Het ontwerp is van Winhov Architecten en uitgevoerd in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf.

Informatie over de prijs en de transformatie en renovatie van de ontvangstruimtes, publieke zalen en een lange termijnsvisie voor de restauratie van het historische complex kunt u lezen op de website  van Arcam​.​

​De datum van de bekendmaking welk architectenbureau en opdrachtgever de Amsterdamse Architectuur Prijs winnen voor het beste gebouw van 2020 is uitgesteld naar onbekende datum in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus.