Schakel & Schrale restaureert eeuwenoud hotel Nieuwersluis

24 februari 2021 10:28 - Schakel & Schrale bv

Schakel & Schrale heeft de opdracht ontvangen voor de restauratie van het uit circa 1650 stammende Hotel De Kampioen in Nieuwersluis. Het aan de Vecht gelegen horecacomplex wordt aangepast aan de eisen van deze tijd met behoud van het historische karakter. De werkzaamheden nemen circa zeven maanden in beslag.

Al in de zestiende eeuw ontstond op de handelsroute tussen Utrecht en Amsterdam een herberg bij de sluis in de Nieuwe Wetering. Men kon er een hapje en een drankje nuttigen, overnachten en de paarden van de trekschuit konden er worden ververst. Hotel ‘De Kampioen’, later ook bekend als ‘Het Stoute Soldaatje’ en ‘Ome Cees’ is al eeuwen een gevestigde naam. Door de ligging aan De Vecht is het een geliefde plek voor recreanten. Begin twintigste eeuw werd het het eerste Bondshotel van de ANWB.

Historische uitstraling
De werkzaamheden die Schakel & Schakel verricht betreffen de renovatie van de hotelkamers en het op de begane grond gelegen restaurant. Alle E- en W-installaties worden vernieuwd. Aan het casco worden diverse balken hersteld door middel van de traditionele liplasverbinding. Tevens wordt op diezelfde ambachtelijke wijze de raveling aangebracht om de trapsparing dicht te kunnen leggen. Het nieuwe sanitair en hang- en sluitwerk krijgen een historische uitstraling, maar wel in een nieuw jasje.