Schakel & Schrale levert horecacomplex de Kampioen in Nieuwersluis op

20 januari 2022 10:47 - Schakel & Schrale bv

De historie van dit gebouw reikt ver.

Het monumentale pand heeft al drie eeuwen een horecabestemming.

Het pand heeft een tijdlang de naam “ 't Stoute Soldaatje ” gehad,  hetgeen te danken was aan de vroegere militaire gevangenis (de Willem III kazerne, inmiddels een Penitentiaire Inrichting voor vrouwen), aan de overkant van de Vecht.

 

 

Nadat Schakel & Schrale aanvankelijk in bouwteam alleen de opdracht had verkregen voor de verbouwing van het restaurant op de begane grond, volgde al snel de aanvullende opdracht om op de twee bovenliggende verdiepingen een volledige nieuwe indeling te maken voor elf hotelkamers en een lift.

Samen met de installateurs WKZ (W-installatie) en Verweij (E- installatie) is het plan daarna in bouwteam verder uitgewerkt.

 

Conform wens van de opdrachtgever zijn de bestaande balken met vloerbeschot zoveel mogelijk in zicht gebleven als plafond.

Vanwege de bouwfysische en brandwerende eisen is er als eerste een vaste laag promatect over het gehele vloeroppervlak van de eerste en tweede verdieping aangebracht met daar bovenop een zwevende vloer opbouw, waarbij de hotelkamers volgens het principe ‘doos-in-doos’ verder zijn opgebouwd. De inwendige hoogte van het vloeropbouwpakket bedraagt circa vijftien centimeter zodat in deze zone alle leidingen zoals riolering inclusief afschot, zijn weggewerkt.

Daarna is in nauw overleg met een uiterst tevreden opdrachtgever de verdere afwerking in bouwteam bepaald. Het eindresultaat mag gezien worden!