Restauratie Rijksmonument Keizersgracht

13 april 2017 17:42 - Schakel & Schrale bv
Restauratie Rijksmonument Keizersgracht

Schakel & Schrale heeft de opdracht gekregen voor de restauratie van een prachtig bewaard Rijksmonument aan de Keizersgracht, de middelste van de drie Amsterdamse hoofdgrachten in de binnenstad.

De Keizersgracht wordt gekenmerkt door de in de 17e eeuw als woonhuizen gebouwde grachtenhuizen met de smalle, relatief hoge gevels, met vaak een geornamenteerde gevelbeëindiging. Zo ook  dit Rijksmonument,  een koopmanshuis met halsgevel gebouwd omstreeks 1686, vermoedelijk voor Louis Trip of Hendrik Trip.

De familie Trip maakte deel uit van de  Amsterdamse regentenpatriciaat en had een vooraanstaande plaats te midden van het Amsterdamse en Hollandse regentenpatriciaat. Het paleisachtige Trippenhuis werd bijvoorbeeld ook gebouwd in opdracht van deze familie.

De restauratie van het pand aan de Keizersgracht is al begonnen en bestaat uit het vernieuwen van de fundering, het verdiepen van het souterrain, het veranderen van het interieur en het veranderen van de uitbouw en de achtergevel op de begane grond van het pand.