Schakel & Schrale@nieuws september 2017

Rijksmonument Aula Hilversum open tijdens de Open Monumentdag 2017

Zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 vindt de 31ste editie van de Open Monumentendag plaats. In heel Nederland zijn dit weekend meer dan vierduizend monumenten voor iedereen gratis toegankelijk. In Hilversum worden ook 32 monumenten opengesteld, waaronder de recent door Schakel & Schrale gerestaureerde aula van de Algemene Begraafplaats aan de Bosdrift.

Dit Rijksmonument is gebouwd in 1889 in eclectische bouwtrant naar het ontwerp van P. Andriessen. De restauratiewerkzaamheden bestonden onder andere het herstel van het dak en gevelmetselwerk. Tevens is het "middenrisaliet" boven de hoofdentree  teruggebracht. Al met al een prachtig project met vele facetten, waarvoor onze vakmensen en onze bouwpartners met veel plezier hun kennis en kunde hebben ingezet. U bent van harte uitgenodigd het eindresultaat te komen bewonderen.


Duizenden monumenten openen hun deuren

Open Monumentendag is één van de grootste culturele evenementen van Nederland met jaarlijks zo’n 900.000 bezoekers. Circa 4.000 unieke monumenten openen tijdens Open Monumentendag op 9 en 10 september 2017 hun deuren. In 80% van de Nederlandse gemeenten wordt Open Monumentendag georganiseerd.

U kunt bijvoorbeeld naar de Kathedrale Sint Bavokerk in Haarlem, De Waag in Amsterdam of het Hembrugterrein in Zaandam.

Wandel, fiets of vaar mee, ga naar een concert of lezing en bezoek het avondprogramma. Kijkt u vooral op de website van de Open Monumentendag voor een geopend monument bij u in de buurt.