Schakel & Schrale@nieuws september 2016

Huis Ockenburgh open tijdens Open Monumentendag

Zondag 11 september 2016 is Huis Ockenburgh te Den Haag geopend voor het publiek. Om 11:00 uur zal de dag feestelijk worden geopend bij de naastgelegen Kasserie. Ons enthousiaste projectteam staat van 11:00 uur tot 17:00 uur voor u klaar om alles te vertellen over dit Rijksmonument en de restauratiewerkzaamheden die er plaatsvinden. Tijdens de Open Monumentendag is er ook een prachtige fotoreportage te zien.

U kunt op deze dag genieten van de heerlijke warme en zoete lekkernijen van de Kasserie. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd zoals demonstraties, een workshop, een draaiorgeltje en kinderactiviteiten.Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Buitenplaats Ockenburgh.

Schakel & Schrale restaureert de zijvleugel en het hoofdgebouw van dit Rijksmonument, gelegen op Landgoed Ockenburgh, dichtbij Kijkduin. Het landgoed en hoofdhuis dateren oorspronkelijk uit de zeventiende eeuw, maar de omgeving kent een veel langere bewoningsgeschiedenis. Het landgoed is vrij toegankelijk en u kunt er een mooie wandeling maken tijdens de Open Monumentendag.

Houdt u er rekening mee dat er geen georganiseerde rondleidingen plaatsvinden. Voor uw eigen veiligheid zijn de daken en de steigers niet toegankelijkheid en verzoeken wij u met stevige en dichte schoenen de bouwplaats te betreden.


Plafond beschilderingen bij Huis Ockenburgh blootgelegd

Tijdens de restauratie zijn in het oudste deel van landhuis Ockenburgh de verlaagde plafonds verwijderd. Hierdoor is de verdiepingsbalklaag van het zeventiende-eeuwse huis volledig in het zicht gekomen.

In het salet (de salon) waar vroeger de gasten werden ontvangen, is de oorspronkelijke plafond beschildering grotendeels nog aanwezig.

Op de foto ziet u de beschilderde moer-, kinderbinten en vloerdelen van het plafond. Onze medewerkers vertellen u hier graag meer over tijdens de Open Monumentendag. 


Duizenden monumenten openen hun deuren

Open Monumentendag is één van de grootste culturele evenementen van Nederland met jaarlijks zo’n 900.000 bezoekers. Circa 5.000 unieke monumenten openen tijdens Open Monumentendag op 10 en 11 september 2016 hun deuren. In 80% van de Nederlandse gemeenten wordt Open Monumentendag georganiseerd.

Wandel, fiets of vaar mee, ga naar een concert of lezing en bezoek het avondprogramma. Ook voor de jonge monumenten liefhebber is er een speciaal programma. Kijkt u vooral op de website van de Open Monumentendag voor een geopend monument bij u in de buurt.