Schakel & Schrale@nieuws september 2012

Open Monumentendag 2012

In het weekend van 8 en 9 september is het Open Monumentendag. Duizenden monumenten zijn dan in het hele land gratis te bezoeken. Dit jaar gaan vooral groene monumenten open, want het thema is Groen van Toen. Kastelen en buitenplaatsen maar ook boerderijen, hofjes, parken en nog veel meer groene monumenten zijn tijdens de Open Monumentendag te bezichtigen.

Uiteraard staan ook de projecten van Schakel & Schrale in de indrukwekkende lijst van opengestelde monumenten. Wij willen u graag van harte uitnodigen om een van onze prachtige projecten te komen bezoeken.


Vrijmetselaarsloge Amsterdam

De Vrijmetselaarsloge in Amsterdam is op dit moment in restauratie.

Het logegebouw met verenigingslokaal en conciërgewoning is de hoofdzetel van de Amsterdamse vrijmetselaars. Het huidige aanzicht van de panden dateert van 1910 als gevolg van een ingrijpende verbouwing naar ontwerp van P. Heyn. In het logegebouw bevinden zich de Blauwe en de Rode Tempel.

De Vrijmetselaarsloge is gevestigd aan de Vondelstraat 41 te Amsterdam en is op zaterdag 8 en zondag 9 september geopend van 10.00 - 17.00 uur.

Vrijmetselaarsloge »

 


Kathedraal Sint Bavo Haarlem

Geniet van het wijdse uitzicht over Haarlem en omstreken. Dit prachtige Rijksmonument is geopend op zaterdag 8 en zondag 9 september voor het publiek en is nog in restauratie.

Tijdens de Open Monumentendagen exposeert Stichting Haerlem.nu historische foto’s van Haarlem Zuidwest in de Kathedraal Sint Bavo.
U vindt de kerk aan de Leidsevaart 146 te Haarlem.

Kathedraal Sint Bavo »

 


Grote of Sint Nicolaaskerk Edam

De in restauratie zijnde Grote of Sint Nicolaaskerk vindt u aan de Noordervesting te Edam. De kerk is geopend op zondag 9 september van 12.30 - 17.00 uur.

Dit religieus Rijksmonument is een bijzondere, in etappes gebouwde, laatgotische hallenkerk met librije en latijnse school. De kerk heeft een groot aantal unieke gebrandschilderde ramen, welke geschonken zijn na de grote brand in 1602.

Grote Kerk Edam »

 


Huis Doorn

Het park van huis Doorn, het keizelijk groen van toen, is het hele jaar gratis toegankelijk. Speciaal voor dit weekend worden er extra parkwandelingen georganiseerd en is het museum te bezichtigen voor een gereduceerd tarief.

U vindt dit recent gerestaureerd Rijksmonument aan de Langbroekerweg 10 te Doorn.

Huis Doorn »

 


Slot Assumburg Heemskerk

Slot Assumburg opent op zaterdag 8 september en zondag 9 september vanaf 10 uur haar oorspronkelijke kasteeltuin voor het publiek. U kunt volop geniet van het Groen van Toen. Helaas is het kasteel zelf niet geopend voor het publiek.

U vindt Slot Assumburg aan de Tolweg 9 te Heemskerk.

Slot Assumburg »

 


Wij wensen u veel plezier tijdens de Open Monumentendag!

Op de site van Open Monumentendag staan uiteraard nog veel andere prachtige monumenten die wij nog niet hebben genoemd.