Gevelonderhoud De Waag

29 oktober 2015 10:20 - Schakel & Schrale bv
Gevelonderhoud De Waag

Schakel & Schrale heeft van het Gemeentelijk Vastgoed te Amsterdam de opdracht gekregen voor het gevelonderhoud van het Rijksmonument De Waag op de Nieuwmarkt  in Amsterdam. De opdracht is gegund middels een economisch meest voordelige inschrijving.

De Waag is het oudst bewaard gebleven verdedigingswerk van Amsterdam. Het werd in 1488 als Sint Anthoniespoort gebouwd als onderdeel van de stadsmuur. In 1617 volgde de verbouwing tot waag. Het gebouw bood onderdak aan diverse gilden, waaronder die van de metselaars en van de chirurgijns. In 2014 heeft Schakel & Schrale in samenwerking met BAM Civiel reeds het funderingsherstel van het Rijksmonument uitgevoerd.

In samenwerking met  VDNDP bouwingenieurs en Atelier PRO Architeckten wordt het gevelonderhoud uitgevoerd. Het betreft het metselwerk-  en zandsteen herstel aan de buitengevels en het schilderwerk van de buitenkozijnen en boeidelen.  Een leuke uitdaging in de drukke binnenstad van Amsterdam. De werkzaamheden zijn reeds gestart en duren tot eind december 2015. Het restaurant ‘In de Waag’ blijft tijdens de werkzaamheden gewoon geopend voor haar gasten.