€10 miljoen voor energiebesparing historische woningen

18 april 2017 14:40 - Schakel & Schrale bv
€10 miljoen voor energiebesparing historische woningen

Bezitters van een woning dat de status van rijksmonument heeft, kunnen een tegemoetkoming krijgen voor energiebesparende maatregelen. Minister Bussemaker heeft hiervoor €10 miljoen vrijgemaakt. Het geld is bedoeld om energiebesparende maatregelen te treffen tijdens de restauratie van een rijksmonumentale woning. Nu is er alleen budget beschikbaar voor de restauratie van deze monumenten.

Het is vaak ingewikkeld om historische woningen energiezuiniger te maken. Voor de hand liggende ingrepen zoals dubbelglas of isolatie zijn daar geen optie. Monumenten hebben vaak een eigen, creatieve aanpak nodig. Uit ervaring blijkt dat een restauratie het beste moment is om energiebesparende maatregelen in monumenten aan te brengen. Dan ligt het dak eraf, wordt de fundering blootgelegd of zijn de muren gestript.

Schakel & Schrale geeft monumentenbezitters graag een advies over energiezuinige maatregelen in hun monument. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@schakel-schrale.nl of tel. (020) 574 52 74.

Voor het volledige nieuwsbericht van de Rijksoverheid klik hier.