Duurzame transformatie gebouw 356 voormalig vliegveld Valkenburg

11 mei 2021 08:50 - Schakel & Schrale bv

Schakel & Schrale is gestart met de volgende fase van de interne verbouwing van gebouw 356 op het voormalige vliegveld Valkenburg. De renovatie geschiedt met respect voor de geschiedenis van het gebouw door zoveel mogelijk materialen te hergebruiken. Het uit de jaren ’80 stammende gebouw huisvest nu kleinschalige high tech bedrijven in de drone-industrie.

Het gebouw is destijds speciaal gebouwd voor het onderhoud van Orion-patrouillevliegtuigen van de Koninklijke Marine. De grote ruimtes waren werkplaatsen waar onder meer motoren en propellers werden gereviseerd.

Samen met het Rijksvastgoedbedrijf stelt Schakel & Schrale alles in het werk om zoveel mogelijk materialen te hergebruiken, zoals de gele stenen, ramen en kozijnen, binnendeuren, hang- en sluitwerk en de Heraklith plafondplaten. Originele texturen en kleuren worden zoveel mogelijk behouden.

Om het gebouw een aangenamer werkklimaat te geven, worden de installaties vernieuwd en wordt de indeling aangepast aan hedendaagse eisen. Een nieuwe lichtstraat zorgt voor meer natuurlijk licht.

Gebouw 356 huisvest nu kleinschalige high tech bedrijven, waarvan een aantal is gespecialiseerd is in drones. Een stuk van de oude startbaan voor het gebouw is getransformeerd naar outdoor testveld, waar deze bedrijven dankbaar gebruik van maken.