Nieuws

21 juni 2018
 Stage bij Schakel & Schrale

Studeer jij HBO Commerciële Economie, Bedrijfskunde of een andere marketinggerelateerde studie? En zoek jij per augustus/september 2018 een meewerkstage? Dan heeft Schakel & Schrale een leuke stage voor jou!

21 juni 2018
De vlag hangt uit op het Hembrugterrein

De restauratie van het Rijksmonument Gebouw 8 op het terrein in Zaandam is gereed. Dit voormalige wapendepot uit 1899 staat er weer prachtig bij en wacht nu op herbestemming.

24 mei 2018
Verbouwing Theater Bellevue

Goed nieuws voor Schakel & Schrale. Theater Bellevue en De Smoeshaan in Amsterdam gaan verbouwen voor meer ruimte voor hun publiek. En wij mogen hier aan meewerken.

In opdracht van het Gemeentelijk Vastgoed Amsterdam en in samenwerking met architect VDNDP starten wij binnenkort met deze verbouwing.  Voor De Smoeshaan voeren wij het funderingsherstel uit van het pand. Bij Theater Bellevue gaan wij het entreegebied van het theater aanpakken.

27 maart 2018
Restauratie Zuiderkerkstoren gereed

De restauratie van de Zuiderkerkstoren is gereed. Schakel & Schrale heeft in opdracht van de gemeente Amsterdam, en in samenwerking met Archivolt Architecten,  het grootschalig onderhoud van het Rijksmonument Zuiderkerkstoren te Amsterdam uitgevoerd. De Zuiderkerk is ruim 400 jaar oud en met haar toren één van de bekendste kerken in Amsterdam. Het Rijksmonument ligt aan de Zandstraat 17, in de voormalige Amsterdamse Joden- en Nieuwmarktbuurt. De werkzaamheden bestonden uit het herstel van het metselwerk, herstel van het natuursteen, vernieuwen van de loden bekleding, schilderen van de houten onderdelen, natuursteen en loodwerk. Het carillon is uitgenomen en enkele onderdelen zijn vernieuwd.

22 maart 2018
Hoogste punt Gebouw 8 Hembrugterrein

Het hoogste punt van ons project Gebouw 8 op het Hembrugterrein in Zaandam is bereikt. Met het plaatsen van de pinakel op het Rijksmonument is dit gevierd door het team. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met het Rijksvastgoedbedrijf en Hooyschuur architecten.

7 maart 2018

BAM Bouw en Techniek bv heeft Vincent Heijker benoemd tot directeur van haar restauratiespecialist Schakel & Schrale. Hij volgt Pim Schipper op die zijn carrière buiten BAM zal voortzetten. 
Vincent Heijker (52) is sinds 1998 werkzaam geweest in diverse directiefuncties binnen de holding H.J. Jurriëns. Tot voor kort vervulde hij daar de functie van directeur Jurriëns B.V. en Steenhouwerij Maarssen.
Zijn brede ervaring en expertise op het gebied van restauratie, renovatie en onderhoud en complexe projecten stelt Schakel & Schrale nog beter in staat in te spelen op de toenemende vraag om monumenten te herontwikkelen en te verduurzamen. De focus ligt hierbij op de financiële haalbaarheid van (technische) herbestemmming van monumentaal vastgoed.

16 februari 2018
Start onderhoud Huis Huguetan Den Haag

In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf en in samenwerking met TPAHG architecten is de uitvoering van het gevelonderhoud gestart aan Huis Huguetan in Den Haag. Het Rijksmonument is gelegen aan de Lange Voorhout in Den Haag. Het stadspaleis werd in 1734 gebouwd in Lodewijk XIV-stijl voor de rijke bankiersdochter Adriana Huguetan. Vanaf 1988 had de Hoge Raad der Nederlanden zijn zetel in het Stadpaleis. De Hoge Raad is in 2016 verhuisd naar nieuwbouw. Het Huis Huguetan wordt nu opgeknapt voor de nieuwe gebruiker van het pand. Vanaf 2020 wordt het het tijdelijk onderkomen van de Eerste Kamer en een deel van de Raad van State.

9 februari 2018
Restauratie en herbestemming Elevatorhuis Rotterdam

Schakel & Schrale is gestart met de restauratie en herbestemming van het Elevatorhuis aan de Parklaan in Rotterdam. Een mooi project waar restaureren, renoveren en verduurzamen samen hand in hand gaan. Naar ontwerp van Broekbakema wordt in het monumentale pand niet alleen een bedrijfsverzamelgebouw en ‘coworking space’ gerealiseerd, maar het gebouw wordt ook sterk verduurzaamd, van energielabel G naar A. Nieuwsgierig naar het gebouw? Zie http://elevatorhuis.nl/.

25 januari 2018
Europees erfgoedjaar

Het jaar 2018 wordt een bijzonder themajaar voor cultureel erfgoed. In heel Europa en dus ook Nederland wordt bijzondere aandacht aan monumenten gegeven. De opening van het Nederlandse programma van het themajaar is in een restauratieproject van Schakel & Schrale: op 26 januari a.s. in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Dit gebeurt met een feestelijke borrel van 16.00-18.00 uur. Op het programma staan onder andere korte bijdragen van de Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim en van Barbera Wolfensberger, directeur-generaal Cultuur en Media bij het ministerie van OCW. Ook later dit jaar besteedt Schakel & Schrale op haar projecten aandacht aan het belang van erfgoed.

24 januari 2018
Expositie De Zuidertoren herboren

Op vrijdag 19 januari 2018 is in huis De Pinto de vitrine-expositie 'De Zuidertoren Herboren' geopend. Na het voorwoord van de voorzitter Winne Meijering, vertelde onze collega Vincent Spekking, projectbegeleider van de restauratie, over het hoe en waarom van de restauratie van de Zuidertoren. Om 17:00 uur speelde oud-stadsbeiaardier Bernard Winsemius en daarmee werd de vitrine-expositie officieel geopend. In de vitrines in de Sint Antoniebreestraat  zijn foto’s te zien van de restauratie van de Zuiderkerkstoren aan de Zandstraat. Het fotowerk in de vitrines is van buurtbewoners René Louman, Sjaak van der Leden, Flip Lambalk, Henri van Poll en Rogier Fokke. Daarbij is er in deze expositie fotowerk opgenomen van monumentenfotograaf Léontine van Geffen en archivolt architecten. De expositie is mogelijk gemaakt door Stichting kunst en cultuur stadshart.

22 december 2017
Rasphuispoort is weer de eyecatcher van de straat

De restauratie van de Rasphuispoort in Amsterdam is gereed en weer een eyecatcher van de straat. De poort van architect Hendrick de Keyser staat aan de Heiligeweg tegenover de Voetboogstraat in de binnenstad van Amsterdam. In de 17e eeuw gaf hij toegang tot een tuchthuis voor zwervers en bedelaars en later een verbeterhuis voor jongeren: het Rasphuis. Tegenwoordig staat op deze plaats het winkelcentrum Kalvertoren.

12 december 2017
Rijksmonument Het Sarphatihuis in Amsterdam opgeleverd

De onderhoudswerkzaamheden aan het Dr. Sarphatihuis van Amsta, gelegen aan de Roetersstraat in Amsterdam, zijn opgeleverd. Het rijksmonumentaal pand is in de derde kwart van de achttiende eeuw in gebruik genomen en ontworpen door Abraham van der Hart. In het tweede kwartaal van 2016 zijn de werkzaamheden opgestart en, in overleg met opdrachtgever Amsta, verdeeld in 15 faseringen. Gevelwerkzaamheden omvatte herstelwerkzaamheden aan houten vensters, metsel- en voegwerken, natuur- en zandsteenherstel en schilderwerkzaamheden. Het onderhoudsproject is in samenwerking met TPAHG Architecten uit Hoorn uitgevoerd. We bedanken de opdrachtgever, de bouwdirectie en de onderaannemers voor de fijne samenwerking. We zijn trots op het resultaat!

Pagina's