Schakel & Schrale realiseert nieuwe entree voor popzaal Paradiso Amsterdam

Schakel & Schrale heeft van Paradiso de opdracht ontvangen voor de verbouw van de bestaande kelder naast het rijksmonument om deze geschikt te maken als nachtentree. Het monumentale gebouw en de nieuwe entree zullen ondergronds met elkaar worden verbonden. Het historische karakter van het uit 1880 stammende gebouw blijft behouden. De extra entree maakt deel uit van de tijdelijke maatregelen om overlast op straat in de nachtelijke uren te verminderen.

Lees meer >
Schakel & Schrale realiseert nieuwe entree voor popzaal Paradiso Amsterdam

Soraya Kudding, werkvoorbereider bij Schakel & Schrale

‘Zullen we het een keer niet over voetbal hebben’

Duurzaamheid beter op de kaart zetten bij Schakel & Schrale. Dat is wat Soraya Kudding (27) zich ten doel heeft gesteld voor de komende jaren. Zes jaar geleden begon zij als stagiair bij het restauratiebedrijf van BAM. Al snel kreeg ze een vaste aanstelling aangeboden als werkvoorbereider. Met prestigieuze en complexe projecten zoals het Trippenhuis in Amsterdam, het Kantongerecht Jansstraat in Haarlem en het onderhoud van diverse kerken in Den Haag leerde ze het restauratievak kennen, mede dankzij de bereidheid van ervaren collega’s haar te begeleiden. Met dit als terugkerend motto: de beste manier om het vak te leren is door niet bang te zijn fouten te maken.

Lees meer >
Soraya Kudding

Manouk van der Lei (25) restaureert met een hart voor geschiedenis

‘Eigenlijk wilde ik geschiedenis studeren, maar de meeste loopbaanmogelijkheden pasten niet helemaal bij mij. Daarom heb ik gekozen voor de studie Built Environment met een major Bouwkunde. Een breed georiënteerde studie aan de Hanzehogeschool Groningen met aandacht voor civiel, bouwkunde en ruimtelijke ordening. Het is natuurlijk geweldig dat ik mijn baan als werkvoorbereider bij Schakel & Schrale kan combineren met mijn interesse in geschiedenis!’

Lees meer >
Manouk van der Lei (25) restaureert met een hart voor geschiedenis

Circulariteit en verduurzaming maken van Zaadhuis stralend middelpunt Oude Hortus Utrecht

Schakel & Schrale heeft de restauratie van het Zaadhuis aan de Oude Hortus in Utrecht afgerond. Het uit eind achttiende eeuw stammende Zaadhuis maakt deel uit van de Oude Hortus en telt drie verdiepingen. Op de begane grond is nu een museumcafé gevestigd en op de verdiepingen zijn vergaderruimten voor de universiteit gerealiseerd.

Lees meer >
Circulariteit en verduurzaming maken van Zaadhuis stralend middelpunt Oude Hortus Utrecht

Schakel & Schrale behaalt Trede twee op Prestatieladder Socialer Ondernemen

Na een audit door PSO Nederland hebben de bedrijven die deel uitmaken van BAM Specials (onderdeel van Koninklijke BAM Groep nv) het PSO-keurmerk Trede 2 behaald. BAM Specials bedrijven zetten zich meer dan gemiddeld in voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt en komen daarom in één keer binnen op Trede twee.

Lees meer >
BAM Specials bedrijven behalen Trede twee op Prestatieladder Socialer Ondernemen

Start restauratie Zaadhuis in Oude Hortus Utrecht

We zijn in opdracht van Universiteit Utrecht gestart met de restauratie van het Zaadhuis aan de Oude Hortus in Utrecht. Circulariteit en verduurzaming zijn belangrijke aandachtspunten in de restauratie. De werkzaamheden nemen circa acht maanden in beslag en worden medio 2023 afgerond.

Lees meer >
Zaadhuis Utrecht

Restauratie en vernieuwing Amsterdamse Bostheater

Gemeente Amsterdam (directie Kunst en Cultuur) heeft Schakel & Schrale opdracht gegeven voor de restauratie en vernieuwing van het Amsterdamse Bostheater. Het Bostheater, gelegen in het Amsterdamse Bos, is een historisch openluchttheater voor theatervoorstellingen, filmavonden en concerten. Schakel & Schrale restaureert, naar ontwerp van Archivolt Architecten, de tribunes en het podium en realiseert twee nieuwe gebouwen voor kleed- en toiletruimtes, techniek en opslag. De werkzaamheden starten deze winter, zodat het theater in het voorjaar van 2023 weer open kan.

Lees meer >
Schakel & Schrale restaureert Amsterdamse Bostheater

Restauratie rijksmonument Wijk bij Duurstede

De gemeente Wijk bij Duurstede heeft Schakel & Schrale de opdracht gegeven voor de verbouwing van het voormalige stadhuis op de Markt. Een rijksmonument dat tussen 1662 en 1666 is gebouwd.

Lees meer >
Wijk bij Duurstede

Kom werken in een team van ervaren restaurateurs

We werken in heel Nederland aan het behouden van historisch waardevolle gebouwen. Onze organisatie is kleinschalig en plat, waardoor de lijntjes kort zijn. Je komt terecht in een team van ervaren en betrokken restaurateurs. En heb je nog geen ervaring in restauratie? Als erkend leerbedrijf bieden we studenten een praktijkopleiding aan, met zicht op een vast dienstverband. Bij ons vind je de uitdaging die bij je past. Hier vind je onze vacatures: Schakel & Schrale

Werving

Integraal onderhoud van historische buitenplaats Akerendam in Beverwijk

Schakel & Schrale heeft van Fonds Sluyterman van Loo de opdracht ontvangen voor het geven van advies en uitvoeren van onderhoud aan rijksmonument buitenplaats Akerendam in Beverwijk. Het onderhoud omvat het hoofdhuis, de tuinkoepel, oranjerie, bruggen, tuinmuur, keermuren, stijlkamers, schuren, vijver en diverse andere opstallen.

Lees meer >
Akerendam Beverwijk


Herbestemming rijksmonument Jansstraat Haarlem met oog voor detail

In opdracht van Ludwig Vastgoed hebben we een rijksmonumentaal gebouwencomplex aan de Jansstraat in het centrum van Haarlem gerestaureerd. De gebouwen – bestaande uit een hoofdgebouw, atrium en een archiefgebouw – hebben een woonbestemming gekregen met in totaal 73 huurappartementen.

Lees meer >
Jansstraat Haarlem

Vakmanschap en technisch vernuft voor Teylers Huis Haarlem

Pieter Teylers Huis in Haarlem, onderdeel van Teylers Museum, hebben we met veel vakmanschap en technisch vernuft in oude staat teruggebracht. Een kunststuk dat het bekijken meer dan waard is; ter plekke zouden wij willen aanraden. En anders geeft deze video een goed beeld van de grandeur die Pieter Teyler (1702-1778) met het museum en zijn huis heeft gecreëerd.

U heeft nog geen toestemming gegeven om de benodigde cookies te plaatsen. Accepteer de functionele cookies om deze video te kunnen bekijken.


BAM Specials bedrijven behalen Trede twee op Prestatieladder Socialer Ondernemen

Praktisch en eerlijk

Marjolein Kerklaan, directeur HR BAM Specials: 'De PSO is een belangrijke tool in ons diversiteit- en inclusiebeleid. De PSO faciliteert een praktische en eerlijke manier om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam te plaatsen bij BAM. We zien helaas nog te vaak dat social Return uitmondt in een administratieve en contractuele opgave waardoor de aandacht voor het individu naar de achtergrond verdwijnt.

Het PSO-keurmerk inzetten bij aanbestedingen verlaagt de administratieve lasten en vergroot het succes van duurzame plaatsingen naar aanleiding van gewonnen aanbestedingen. Daarmee levert de PSO een positieve business case op, omdat steeds meer publieke opdrachtgevers het keurmerk accepteren bij invulling van de social return verplichting.'

BAM Specials

In BAM Specials opereren in samenhang elf business units (‘specials’) met specifieke expertise in zowel woning- als utiliteitsbouw. Veel van de activiteiten van de business units zijn gericht op ontwikkelingen op de vlakken van digitaal ontwerp en engineering, industrialisatie, circulariteit, modulariteit, energietransitie, energie en water, telecom en nieuwe technologieën. Door de bundeling van deze vernieuwende activiteiten geeft BAM versnelling aan innovaties en verstevigt zij haar leidende positie in de markt. En leveren de business units een belangrijke bijdrage aan de BAM strategie 'Building a sustainable tomorrow'.

De BAM Specials bedrijven die PSO Trede 2 hebben behaald zijn: BAM Industrie, BAM Modulair, BAM Materieel, BAM Energy Systems, BAM Telecom, BAM Energie & Water, Interflow, Stam en Landman/Gevelelementen Noord-Holland, Schakel & Schrale en b.Home. Bouwbedrijf Pennings beschikt over PSO Trede 3.

PSO-Nederland

PSO-Nederland is de regieorganisatie van het TNO-keurmerk ‘Prestatieladder Socialer Ondernemen’. De organisatie is opgericht in 2008 vanuit de drive om de participatie van mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt te stimuleren. In 2012 werd het eerste PSO-certificaat uitgegeven. Het enige certificaat in Nederland dat inzicht geeft in welke mate een organisatie meer dan gemiddeld sociaal onderneemt op het gebied van arbeidsparticipatie diversiteit en inclusie (D&I). Daarnaast stelt het organisaties in staat om de impact die ze maken met D&I zichtbaar te maken voor hun stakeholders.

Ongeveer 1.500 entiteiten beschikken inmiddels over een PSO-certificaat.

Ruim 200 gemeenten passen PSO inmiddels toe bij SROI in aanbestedingen.