Schakel & Schrale@nieuws september 2014

Open Monumentendag 2014

In het weekend van 13 en 14 september 2014 is het Open Monumentendag. Duizenden monumenten door het hele land openen gratis hun deuren voor het publiek. Uiteraard staan de projecten van Schakel & Schrale ook op de indrukwekkende lijst van opengestelde monumenten. 

De Kathedrale Basiliek Sint Bavo te Haarlem is een van die projecten. Een prachtig Rijksmonument waar wij al 4 jaar aan het restaureren zijn. Ook de Koninklijke wachtkamer te Baarn, recent geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix, is geopend voor bezichtiging. Voor een overzicht van alle opengestelde monumenten bij u in de buurt kunt u hier klikken. Stuk voor stuk zijn deze monumenten zeker een bezoek waard.


Nieuwe zorgresidentie in Haarlem

Het karakteristieke hoofdgebouw van Joannes de Deo uit 1889 is door Schakel & Schrale volledig in oude glorie hersteld en geschikt gemaakt voor bewoning door senioren. 

In het sfeervolle pand bevinden zich nu 33 luxe tweekamerappartementen met een gezamenlijke woonkamer, een heerlijk restaurant met keuken, een wasserij, activiteitenruimte, bibliotheek en ruime buitenterrassen. Kortom, Rosorum Residentie Joannes de Deo is de locatie voor zorg op maat met een zeer hoge kwaliteit. En dat alles op een bijzonder mooie locatie in Haarlem.


Bed & Breakfast aan de Bloemgracht

Op dit moment zijn wij diverse woonmonumenten in de omgeving van Amsterdam en Den Haag aan het restaureren. Stuk voor stuk bijzondere panden die een nieuwe toekomst verdienen. 

Een goed voorbeeld is Bloemgracht 72 te Amsterdam. Een prachtig Rijksmonument in de drukke binnenstad van Amsterdam. In dit pand wordt een nieuwe Bed & Breakfast op de begane grond verdieping gecreëerd. De gehele fundering is vernieuwd en het metselwerk is hersteld. Tevens wordt het pand voorzien van een nieuwe pui, monumentenbeglazing, nieuwe moderne balklagen en stalen portalen. De prachtige Blauwe Regen, inclusief duivennest, hebben wij kunnen behouden. De indeling op de eerste etage is zoveel mogelijk gehandhaafd met oog op behoud van het Rijksmonument. Een prachtige nieuwe bestemming die de Rijksmonumentale status van het pand verdiend.


Sterrewacht in Delft

Schakel & Schrale gaat de observatiekoepel op het kantoor van Woningcorporatie Stichting DUWO te Delft herstellen.
De koepel zelf is nog in goede staat. De mechaniek om de koepel te draaien en het luik te openen is langjarig niet gebruikt. Nu de sterrenkijker weer in oude luister is opgesteld wordt het hoog tijd het mechaniek te herstellen en het onderhoud aan de koepel uit te voeren. Hierbij kunnen wij goed gebruik maken van de ervaring die is opgedaan bij de restauratie van de oude Sterrewacht in Leiden. 
Een prachtige uitdaging voor ons team. 


Uitdagend waterpeil bij Kasteel Woerden

Kasteel Woerden is het meest imposante monument van Woerden en in de geschiedenis van Kasteel Woerden is het al meer dan 600 jaar een veilig onderkomen voor haar gasten. In opdracht van Stichting het Kasteel van Woerden restaureren wij het metsel- en natuursteenwerk onder de waterlijn en deels het voegwerk van de westgevel van het kasteel. Het kasteel wordt in twee fases uitgevoerd om de omliggende monumenten en gebouwen niet in gevaar te brengen door het waterpeil in een keer te verlagen. Fase één is reeds gestart. De steiger staat net boven de waterlijn en het te vervangen gevelwerk is deels uitgenomen.


 Had u ons al ontdekt op Facebook?