Schakel & Schrale@nieuws november 2013

Funderingsherstel De Waag in volle gang

Het oudst bewaard gebleven verdedigingswerk van Amsterdam op de Nieuwmarkt was hoognodig aan herstel toe. De fundering van de Waag wordt in zijn geheel vervangen en zo blijft het monument behouden voor de toekomst. Op dit moment worden de duiker hersteld en de heipalen geschroefd. Het restaurant en de ruimtes op de bovengelegen verdiepingen blijven gewoon open tijdens de werkzaamheden.

Bent u nieuwsgierig naar de vorderingen van dit project? Regelmatig komt ons project in de krant en andere media. De gemeente Amsterdam heeft ook een eigen informatie website geopend. Hier leest u het laatste nieuws over de uitgevoerde werkzaamheden en achtergrondinformatie over het project.


Feestelijke opening van 'Het Chocoladekerkje'

Vrijdag 1 november was de officiële heropening van de Van Houtenkerk te Weesp. In opdracht van Stadsherstel Amsterdam en in samenwerking met Greven restauratie architecten heeft Schakel & Schrale de kerk omgetoverd tot een multifunctioneel gebouw met een prachtige akoestiek en een sfeervol interieur.

De Van Houtenkerk was een geschenk van de gezusters Anna en Jet van Houten, van het bekende chocoladebedrijf, aan de Nederlandse Protestanten Bond afdeling Weesp. Het kreeg daardoor als snel de bijnaam 'Het Chocoladekerkje'.

De officiële heropening was de start van Het Chocoladefestival in de kerk gedurende de maand november. U bent van harte welkom het festival en de Van Houtenkerk te bezoeken en deel te nemen aan de vele activiteiten.
 
Klik hier voor Het Chocoladefestival en andere activiteiten »


Eigentijdse invulling voor Joannes de Deo

De monumentale toren van het voormalig ziekenhuisgebouw Joannes de Deo te Haarlem is vervangen door een stalen replica. Een creatieve en eigentijds invulling om de historische elementen uit het verleden te laten herleven. Het restaureren van de oude toren was helaas technisch vrijwel onmogelijk en financieel onhaalbaar. 

Met de plaatsing van de nieuwe toren is het hoogste punt van de herbestemming van Joannes de Deo bereikt. Dit prachtige 19e eeuwse momumentale pand is in opdracht van Rosorum Residenties herontwikkelt door AIG Careconcepts  tot 34 luxe zorgappartmenten. Met behulp van Schakel & Schrale keren de authentieke kenmerken van het pand op eigentijdse wijze terug. Een complex, maar prachtig project.  
 
Meer informatie over Rosorum Residentie Joannes de Deo »

 


Academie voor Beeldende Vorming in 3D

De onderhoudswerkzaamheden voor de Academie voor Beeldende Vorming aan het Hortusplantsoen in Amsterdam zijn in volle gang. 

Met behulp van ingenieuze 3D-scans van BAM Advies & Engineering krijgt het bouwteam een goed beeld van de huidige en gewenste situatie van dit monumentale pand. Afwijkingen in het gebouw en de hierdoor onstane afwijkingen aan het ontwerp en constructies worden zo snel opgespoord en verbeterd. Met als resultaat een soepeler verlopend bouwproces. Een mooie uitdaging voor het projectteam.


Nieuwe toekomst voor Postkantoor

Op vrijdag 1 november opende Het Medisch Centrum Roelof Hart te Amsterdam na een intensieve renovatieperiode officieel haar deuren. Met een apotheek en diverse huisartsen is dit een compleet aanbod aan zorg onder één dak en een aanwinst voor de buurt.

In samenwerking met de architect Kentie & Partners heeft het monumentale pand en voormalig postkantoor in de Gerard Terborgstraat weer een prachtige toekomst gekregen. Belangrijke monumentale elementen zijn behouden. Bij binnenkomst passeert u een mahoniehouten entreeportaal. Betonnen kolommen en plafondbalken zijn nog zichtbaar en tekenen subtiel de contouren van het oude casco. Stalen raampartijen en een enkel glas-in-loodraam zijn behouden gebleven waardoor het een spannend contrast vormt met de huidige moderne frisse uitstraling. 


 Had u ons al ontdekt op Facebook?