Schakel & Schrale@nieuws maart 2013

Herbestemming en restauratie Artis Ledenlokalen


Artis vormt bouwteam met Schakel & Schrale

Artis heeft samen met Schakel & Schrale de bouwteam-/aannemingsovereenkomst ondertekend voor de vernieuwing van het gebouw De Ledenlokalen.

Artis kan mede dankzij diverse schenkingen het Rijksmonument een nieuwe toekomst geven. Het monument wordt onderdeel van het vrij toegankelijke en openbare groene Artis-plein. Het maakt deel uit van de grootschalige vernieuwing van Artis waarmee meer ruimte voor dieren en planten, educatie en erfgoed wordt gecreëerd.  


De Ledenlokalen

De ledenlokalen van architect G.B. Salm zijn in 1870 gebouwd en diende als speciale ruimte voor de leden van het genootschap Natura Artis Magistra. Ook functioneerde het als tentoonstellingsruimte. Van 1941 tot 1968 was het gebouw in gebruik door de gemeente Amsterdam als bevolkingsregister. Bij de aanslag door de verzetsgroep van Gerrit van der Veen in 1943 verloor het gebouw de bovenverdieping door brand. Artis geeft De Ledenlokalen terug aan het publiek en gaat terug naar de oorspronkelijke functie van het gebouw. In de Ledenlokalen komt de microZOO, ‘s werelds eerste dierentuin van micro-organismen, een stadsbrasserie en een televisiestudio. 

Samen met medewerkers van Artis, Bouwteam P&O, architect Sprenger von der Lippe, architect Rappange, constructeur Duyts, adviseur ADEK, installatie aannemer Imtech, BAM Advies & Engineering en Schakel & Schrale is het bouwteam enthousiast van start gegaan. De werkzaamheden worden LEAN gepland en duren ongeveer 1 jaar.
 
Meer informatie over de vernieuwing van Artis en de Ledenlokalen »


Amsterdam Heritage Days: start zondag 24 maart

Vierhonderd jaar geleden startte Amsterdam met de aanleg van de grachtengordel. En dat wordt gevierd! Bureau Monumenten en Archeologie Amsterdam organiseert in aanloop naar de landelijke Open Monumentendag op 14 en 15 september, drie extra dagen onder de naam 'Amsterdam Heritage Days'. Unieke monumenten- van verborgen parels tot prominente panden- openen hun deuren voor iedereen.

Uiteraard staan ook enkele projecten van Schakel & Schrale in de lijst van opengestelde monumenten. Wij nodigen u van harte uit om de prachtige panden te komen bezoeken.

Klik hier voor meer informatie over de opengestelde monumenten.