Schakel & Schrale@nieuws april 2014

Herbestemming Wasserij Aurora gereed

De verbouwing van het terrein en de voormalige wasserij Aurora aan de Koningsweg te Utrecht zijn gereed. Schakel & Schrale heeft de gevels en vloeren van het markant gemeentelijk monument uit de 19e eeuw prachtig gerestaureerd.

In opdracht van Stichting Studenten Huisvesting (SSH) heeft zusterbedrijf BAM Woningbouw binnenin het casco van het monument 32 studentenwoningen en 6 starterswoningen gerealiseerd. Naast de voormalige wasserij zijn 3 herenhuizen gebouwd met ieder 10 studentenkamers. Alle kamers en woningen zijn inmiddels verhuurd.


Leuke vondst bij Funderingsherstel Binnenkant

Tijdens de werkzaamheden aan het funderingsherstel van twee panden aan de Binnenkant te Amsterdam Centrum kwamen onze medewerkers een leuke vondst tegen. Een Staatslot van meer dan 100 jaar oud. Of er ook een prijs op gevallen is, is niet bekend.

De fundering van het prachtige Rijksmonument aan de Binnenkant is hersteld in opdracht van de Vereniging van Eigenaren. Het gaat hier om een hoekhuis uit ca. 1800 met een pilastergevel. De fundering van het buurpand en Rijksmonument met versierde stoep, deuromlijsting en puilijst is gelijktijdig hersteld. De panden zijn tijdens de herstelwerkzaamheden in gebruik gebleven.  


Start renovaties Stadsvilla's

In samenwerking met REB Projects wordt er binnenkort gestart met de renovatie van twee schitterende, geschakelde stadsvilla's in de Jan Luijkenstraat te Amsterdam. Deze twee historische hoekpanden, opgetrokken in baksteen met versierende accenten en bloemenreliëfs in natuursteen, zijn rond 1898/1899 gebouwd in opdracht van en onder architectuur van Eduard Cuypers.

Tijdens de herontwikkeling worden de appartementen voorzien van nieuwe waterleidingen, gas, elektra en dubbele beglazing. De badkamers en keukens zullen een sfeer gaan uitademen van luxe en design. De lichte woon-en slaapkamers krijgen prachtige, hoogwaardige houten vloeren en strakke, wit gestucte muren. Kortom een prachtig project voor Schakel & Schrale waar wij erg verheugd mee zijn.

 


Renovatie Witte Herenstraat te Haarlem

Recent is de aanbesteding voor de woning Witte Herenstraat 10 te Haarlem gewonnen. Het gaat hier om renovatiewerkzaamheden van de begane grond inclusief tuin met berging.

De renovatiewerkzaamheden bestaan voornamelijk uit een nieuwe indeling en cascoherstel (waaronder nieuwe achterpui, glas- en schilderwerk, keuken, dak, serre en installaties). Binnenkort zal er gestart worden met de werkzaamheden.

 

 

 

 

 


Groot in klein werk

Groot in klein werk. Dat is onze afdeling Onderhoud. In samenwerking met Architectenbureau Vroom hebben wij op de Prinsengracht in Amsterdam een nieuwe trap geplaatst.

Het pand aan de Prinsengracht is rond 1690 gebouwd. De trap die in 1917 verwijderd werd, hebben wij weer in ere gereconstrueerd. De trap is traditioneel gedetailleerd, met een vierkante baluster met bloemmotief en een leuning met sleutelgatprofiel. Het natuursteen is eveneens naar voorbeelden geprofileerd. Ook is er op de beletage weer een voorportaal gerealiseerd met daarbij de bijbehorende detaillering/elementen, zoals een marmervloer, marmerimitatie, lijstwerk en kleuren.

 

 


 Had u ons al ontdekt op Facebook?