Nieuws

21 september 2017
Restauratie Rijksmonument Trippenhuis Amsterdam

Schakel & Schrale start binnenkort met de restauratie van het Trippenhuis in Amsterdam. Een bijzondere Rijksmonument aan de Kloveniersburgwal uit de 17e eeuw. Het Rijksvastgoedbedrijf is de eigenaar en in het pand is de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) gevestigd. In 2014 zijn de oudste trappenhuizen en gangen van het pand hersteld. Schakel & Schrale heeft opdracht gekregen voor verdere restauraties en een renovatie van de ontvangstruimten in het naastgelegen 20e-eeuwse pand. Prachtige beelden van het Trippenhuis zijn onder andere te zien op de website van het Rijksvastgoedbedrijf.

7 september 2017
Rijksmonument Aula Hilversum open tijdens de Open Monumentdag 2017

Zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 vindt de 31ste editie van de Open Monumentendag plaats. In heel Nederland zijn dit weekend meer dan vierduizend monumenten voor iedereen gratis toegankelijk. In Hilversum worden ook 32 monumenten opengesteld, waaronder de recent door Schakel & Schrale gerestaureerde aula van de Algemene Begraafplaats aan de Bosdrift.

31 augustus 2017
Open Monumentendag 2017

Staat de Open Monumentendag al in uw agenda? In het weekend van 9 en 10 september 2017 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit.

U kunt bijvoorbeeld naar het Hembrugterrein in Zaandam, waar wij binnenkort gaan starten met de restauratie van gebouw 8. Op het terrein worden diverse activiteiten georganiseerd.

Voor meer informatie over de opengestelde projecten en de activiteiten kunt u kijken op de website www.openmonumentendag.nl.

25 juli 2017
Restauratie kerktorens Abcoude en Mijdrecht

Net voor de bouwvak heeft Schakel & Schrale weer een nieuwe opdracht ontvangen: De instandhouding van de torens van de Hervormde Kerk in Abcoude en Mijdrecht. In opdracht van de gemeente De Ronde Venen en in samenwerking met Architectenbureau van P. van Vliet worden de monumentale torens gerestaureerd. Weer een leuke uitdaging voor onze vakmannen.

20 juli 2017
Restauratie Landhuis Ockenburgh in Den Haag gereed

Schakel & Schrale heeft weer een prachtig project opgeleverd. De restauratie van het Rijksmonument Landhuis Ockenburgh in Den Haag is recent afgerond. In opdracht van de Gemeente Den Haag en in samenwerking met RAB Restauratieadvies is de zijvleugel en het hoofdgebouw gerestaureerd. De werkzaamheden aan het Rijksmonument betroffen de casco restauratie en renovatie van het deels 17e eeuwse gebouw. Tijdens de restauratie werd een uniek 17de eeuw moerbalkgebint gevonden en gerestaureerd. Ook zijn er werkzaamheden verricht aan het interieur, waaronder de plafonds en het binnenschilderwerk.

1 juni 2017
Villa de Reehorst geopend tijdens Dag van het Kasteel

Maandag 5 juni 2017 is de Dag van het Kasteel. Tijdens deze Tweede Pinksterdag openen weer vele kastelen en buitenplaatsen door het hele land hun poorten en tuindeuren.

18 mei 2017
Entreegebouw Bosdrift gereed

Het entreegebouw van de begraafplaats aan de Bosdrift in Hilversum ziet er weer prachtig uit. De buitenkant van dit bijzondere Rijksmonument, naar ontwerp van P. Andriessen, is volledig gerestaureerd door Schakel & Schrale. Ook binnen zijn de wachtkamers, het centrale deel en de hal aangepakt. Het gebouw is weer klaar voor gebruik.

11 mei 2017
Veiligheidsmedewerker van de maand

Onze werkorganisator Oscar is Veiligheidsman van de maand april geworden. Hij heeft op zijn projecten duidelijk laten zien dat Schakel & Schrale staat voor veilig werken en te handelen in onveilige situaties. Gefeliciteerd Oscar!

4 mei 2017
Nieuw dak voor Villa De Reehorst

Villa De Reehorst te Driebergen is eindelijk weer in 'model'. De tent, die geplaatst is na de hevige brand in 2015, ter bescherming van het pand is verwijderd. Binnen 3 dagen is er een dicht dak gemaakt door een compleet prefab dak te plaatsen. Een mooie samenwerking van Schakel & Schrale met De Mar 2D.

25 april 2017
Hoogste punt restauratie Zuiderkerkstoren

Maandag 24 april 2017 heeft de restauratie van de Zuiderkerkstoren zijn hoogste punt bereikt. Het Rijksmonument is gerestaureerd in de originele donkergrijze kleur en de gouden haan is hersteld. Het afbreken van de steiger is nu begonnen en de toren zal steeds meer zichtbaar worden voor het publiek. De Zuiderkerkstoren staat ook in diverse media. Voor het volledige artikel klik hier.

18 april 2017
€10 miljoen voor energiebesparing historische woningen

Bezitters van een woning dat de status van rijksmonument heeft, kunnen een tegemoetkoming krijgen voor energiebesparende maatregelen. Minister Bussemaker heeft hiervoor €10 miljoen vrijgemaakt. Het geld is bedoeld om energiebesparende maatregelen te treffen tijdens de restauratie van een rijksmonumentale woning. Nu is er alleen budget beschikbaar voor de restauratie van deze monumenten.

13 april 2017
Restauratie Rijksmonument Keizersgracht

Schakel & Schrale heeft de opdracht gekregen voor de restauratie van een prachtig bewaard Rijksmonument aan de Keizersgracht, de middelste van de drie Amsterdamse hoofdgrachten in de binnenstad.

Pagina's